Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2016 14:38 - Кой е по-важен?
Автор: psychway Категория: Други   
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.01.2016 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 „Зад всеки успял мъж стои силна жена“
 „Жената е спокойна и интересна, когато има до себе си силен и умен мъж“ 

image 

 Мъжът се нуждае от жената за да израстне, така както и жената се нуждае от мъжа.  Всеки един етап от развитието на партньорите  е свързан с преодоляване на себе си, за което  е необходим другия партньор. Успешна и трайна може да бъде връзка, в която и двамата израстват взаимно.  Възможно е това да не се случи в рамките на едно партньорство. В този случай процеса  продължава в следващи връзки, стига да е налице готовност за това.   Партньора до нас винаги е този, който заслужаваме на този етап от развитието си.  Привличаме и се чувстваме привлечени винаги от този, който съответства на степента на нашето развитие. За да преминем на следващо равнище е нужно да положим определени усилия.
  Изначално има два основни проблема с които двата пола е нужно да се справят за да съумеят да изградят стабилни отношения и за това са си взаимно необходими.
  Основни врагове на мъжа са страха и жалостта към себе си (изисквща успокоение и утеха отвън). Със страха той може да се справи и сам, но за да се справи с жалостта му е необходима жената, която от своя страна може да бъде отличен помощник или абсолютна пречка с действията си. Жалостта  към себе си се формира още в детските години в отношенията майка-дете и остава като готов шаблон за отношения (жени-мъже). Да разбие шаблона на жалостта, може само жена, която обича, но не съжалява мъжа; подсказва слабостите, но не го осъжда; подтиква го към действие, но не управлява; дава му право да греши и да понесе последствията; изисква смелост, но не за удоволетворяване на собствени егоистични желания;  умее да оказва натиск, но без да притиска. Само така мъжа може да извърви пътя към стабилност и устойчивост.
  Основен враг на жената е гордостта, стремежа да свръх изисква и неумението да пуска смазващия контрол. Всяка жена в отношенията си с мъжете иска да бъде слабата, но за да бъде слаба с всички преимущества на тази роля е нужно да умее подкрепяйки мъжа, да отдава волята си в ръцете му. Това обичайно се оказва изключително трудно. За да съумее да го направи всъщност и е необходима много сила.
  В същото време в природата на жената е да бъде мека, нежна, подкрепяща, но партньорството изисква от нея сила и устойчивост, дори по-голяма от тази на мъжа. Тук идва следващата трудност (предизвикателство) за нея - да съумее да интегрира външната мекота и нежност с вътрешна твърдост, сила и устойчивост, без да загуби женското в себе си.  
  Успешните мъже се чувстват привлечени от жени, които ги вдъхновяват, които ги карат да се развиват още и още, жени които едновременно с  това ги респектират, в някаква степен ги карат да се боят, да внимават (да не се отпускат) в които има някаква мъдрост, която у тях самите я няма и едновременно с това са обичащи.  
  Съчетанието на обич и загриженост с премерен натиск (без притискане) е предизвикателна комбинация за развиващия се мъж. За да съумее да бъде всичко това за него обаче, жената  трябва също да се развива. А за да се развива и е нужна мотивация... Успешната, развиваща се жена се чувства привлечена от личността на мъжа, от успехите му, от неговия професионализъм.  И те могат да бъдат нейния мотив да израства.
    Жената е умела в конкретиката, детайлите, духовността, мъжът в мащабното мислене и действието.
  Колкото човек е по напред в развитието си, толкова му е по трудно да намери партньор. Успешния мъж може да бъде впечатлен от успешна жена и обратно.
  На който и етап от израстването си да се намират обаче, и двата пола са си необходими един на друг, въпреки и тъкмо поради различията си.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psychway
Категория: Други
Прочетен: 93335
Постинги: 74
Коментари: 3
Гласове: 28
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930